Barcelona-talent Adekanye(15) op huurbasis naar psv en niet terug naar Ajax

Psv kan binnen twee weken een beroep doen op Barcelona-jeugd Bobby Adekanye, zo meldt Voetbal International. De club uit Eindhoven is momenteel druk bezig met het papierwerk om de voormalig Ajax-jeugdspeler binnen te halen. Adekanye vertrok op zijn 12de van Ajax naar Barcelona. Bij die overgang heeft Barça zich niet aan de geldende FIFA-regels gehouden. De club is daar inmiddels voor gestraft en mag komende winter en in de zomer geen spelers aantrekken. Voor Adekanye en enkele andere jeugdige talenten betekent de straf dat ze niet mogen uitkomen voor Barcelona. De inmiddels 15-jarige vleugelaanvaller mag wel in Nederland voor een club spelen. Ajax en psv hadden interesse. Ajax viel af omdat Adekanye alleen welkom was als hij permanent in Amsterdam zou blijven. Dat wilden de Catalanen niet. Psv ging wel akkoord met een huurtermijn van een half jaar.

De vijftienjarige linksbuiten zal voor psv onder 16uit gaan komen en wanneer hij goed presteert zal hij doorschuiven naar psv onder 17. Barcelona mag van de FIFA tot medio 2015 geen spelers contracteren en vecht deze beslissing momenteel aan. Wanneer de Catalanen hun gelijk krijgen, zal Adekanye terug naar Barcelona keren.

De vader van Adekanye bevestigt tegenover het Nigeriaanse SL10 dat zijn zoon vrijdag naar Eindhoven vertrekt. ‘Bobby start deze week bij psv. Hij zal op vrijdag een contract ondertekenen en voor de Onder 16 en Onder 17 teams gaan uitkomen. We zullen moeten afwachten hoe hij zich bij zijn nieuwe club weet aan te passen.’

Bron: Algemeen Dagblad

Related posts

35 Comments

 1. tothefuture

  Leuk hoor, ben je 15 jaar, kom je terug in Nederland en het eerste wat je leest is dat je een hoerezoon bent en een vuile ….. Echt leuk terugkomen voor die jongen, knap je echt van op.

     1. tothefuture

      Laten we er maar voor uitkomen. Jij bent mijn zoon en we liggen elkaar niet zo. Kan in de beste fam. Voorkomen. Wat zou je moeder er wel van gedacht hebben he. Kom drinken we een biertje aan de gracht en van het weekend weer lekker samen naar Ajax.

     2. -THE BULLDOG-

      Het enige wat jij kunt is je negatief uitlaten over Ajax en fel reageren of vloeken en tieren op mensen die t er niet mee eens zijn.
      Aangebrand typetje.
      En jij bent van onderbouwde reacties???
      Weet je wel zeker dat je op t goeie forum zit?

     3. SteffanAFCA

      Misschien moet je is al mn reacties lezen ipv alleen maar lezen wat je wilt lezen. Beetje op gaan letten joh

     4. -THE BULLDOG-

      Nou geloof me. Ik wil hoerenzoon en nsb-er echt niet lezen.
      Maar nadat ik mn ogen heb gewreven bleek t er toch echt te staan.
      Maar kun je dan niet op andere manier reageren.
      Ik bedoel…dit kan gewoon echt niet.

     5. SteffanAFCA

      Hoerenzoon zei ik omdat iemand het hierboven zei en hij er iets over zei, nsber is zijn ‘koosnaampje’

     6. -THE BULLDOG-

      Haha…ik moet ook vaak genoeg tot 10 tellen hoor. Maar het is t vaak ook niet waard om op die leeghoofden te reageren.

Comments are closed.