De Boer: ‘De vaste contouren komen er langzaam in’

Frank de Boer ziet langzaam maar zeker het eerste elftal groeien naar een vorm wat hij voor ogen heeft. Met name het middenveld speelt voetbal zoals de trainer het graag ziet. 

‘Met spelers als Davy Klaassen, Thulani Serero en Lucas Andersen kunnen wij dingen creëren op het middenveld en daar uiteindelijk het verschil maken. Soms moet je een individuele actie maken maar de wedstrijd kan ook vragen om positiespel. Deze spelers hebben dat allemaal in zich en zo kunnen we schakelen als het iets minder gaat. Met name Davy Klaassen voelt dat prima aan. Dominant zijn, de wedstrijd aanvoelen en de juiste keuze maken is een vereiste om het verschil te maken. De vaste contouren komen er langzaam in en dat is belangrijk op weg naar de vijfde landstitel’.

Bron: Ajax TV 

Related posts

11 Comments

  1. Gert Ajax

    Ze zijn wel licht maar hebben genoeg creativiteit slimheid en techniek om de hardere duels uit de weg te gaan.En moet je maar eens opletten serero krijgt bijna alles mee aan vrije trappen.Een goede sloper op het middenveld had leuk geweest maar je kan niet alles hebben.

Comments are closed.