‘VAK 410 mogelijk naar Zuidzijde Arena; 410 zelf weet van niks’

Het is allemaal nog wat voorbarig maar er liggen bij Ajax plannen klaar om VAK 410 te gaan verplaatsen en de Zuidzijde van de Arena zou een optie kunnen zijn. Reden voor de verhuizing is dat Ajax van het huidige VAK 410 (425 en 424) het familievak wil maken. Er heeft inmiddels een evaluatie plaatsgevonden door Ajax, de Arena, de gemeente, het OM en de politie. Wat precies het nieuwe thuis van VAK 410 zal worden is volgens een woordvoerder van Ajax te vroeg om te zeggen.

‘Dit zou kunnen betekenen dat vanaf het volgend seizoen Vak410 een familievak kan worden en dat alle ‘risico-supporters’ in een daarvoor geprepareerd deel in de Arena zitting hebben. Daar ontstaan mogelijkheden voor sociale controle en op Zuid worden dan de faciliteiten geboden die nu op Vak 410 beschikbaar zijn’, zo staat er in het rapport.

Voordat de verhuizing zou kunnen plaatsvinden, zijn er nog wel aanpassing nodig. ‘Het betekent dat aan de gracht en de ‘wangen’ van het stadion veranderingen aangebracht moeten worden’. Wat precies het nieuwe thuis van Vak410 zal worden, is volgens een woordvoerder van Ajax te vroeg om te zeggen.

Bron: AT5

Update 16:40uur:
Vak410 ontkent zelf op Facebook dit bericht. “In de media zijn diverse nieuwsberichten verschenen over een eventuele verhuizing van Vak410  naar Zuid 1e ring. Dit is niet bij ons bekend. Een eventuele verhuizing is op dit moment niet aan de orde’, aldus het sfeervak op de Facebook-pagina.

Related posts

10 Comments

 1. djdion

  Hoe groter de plaats wordt hoe beter, meer geluid meer plek dus de wachtlijst wordt verkort dus de groep wordt groter hoe groter hoe beter

 2. tothefuture

  Als Ajax/Arena het wil, hebben ze gewoon te gaan. Maar er zal altijd sprake zijn van overleg. Alleen moeten ze zelf nog ff goed nadenken wat ze willen voorstellen en dat komt gewoon nu al in het nieuws. Nog niks aan de hand dus.

 3. Misterajax

  Vak 410, F-Side en North up alliance allemaal bij elkaar, krijg je een fantastische sfeer net als bij Dortmund! Daar zitten ze allemaal aan één kant van het stadion, is ook veel veiliger,

 4. Bolle Ron

  Ik denk dat het goed is voor de sfeer als VAK410 op de 1ste ring achter de goal komt en de sfeeracties zijn dan ook veel beter te zien.

Comments are closed.