Zooitje bij Spurs: ‘De Boer lacht, Eriksen zondebok’

Frank de Boer werd afgelopen zomer even in verband gebracht met Tottenham Hotspur, dat zeker geïnteresseerd was, maar uiteindelijk voor Mauricio Pochettino koos. De Argentijn staat momenteel zwaar onder druk in Londen. Tottenham verloor afgelopen weekend opnieuw, nu thuis van Stoke City (1-2) en staat inmiddels twaalfde in de Premier League. Veel supporters schreeuwen om het ontslag van Pochettino. “De Boer lacht zich nu waarschijnlijk kapot”, aldus Darren Lewis, columnist van de Daily Mirror. “Nu doet Ajax weer mee om het kampioenschap en gaat het met Tottenham steeds slechter. Op het moment is het een zooitje bij de club.”

Vooral Christian Eriksen moet het ontgelden bij de Engelsen. Eriksen, die vorig jaar zomer vertrok bij Ajax en een prima eerste jaar kende bij Tottenham, is inmiddels geen schim meer van zichzelf. De Daily Mail beoordeelde Eriksen na de wedstrijd tegen Stoke City met een 2. ‘Wat is er gebeurd met de man van Ajax die Manchester City ooit vernietigde? Breng hem terug!’, aldus het Engelse dagblad.

Ook andere Engelse media geven flink af op de Deen: ‘Hij speelde op zijn favoriete positie, centraal op het middenveld, maar hij kon zijn stempel niet drukken. Buiten een vrije trap die net over ging werden de spelhervattingen vooral steeds erger en erger. Hij faalde constant en voor iemand met zoveel talent is dat een sombere conclusie’, aldus Goal.com.

Related posts

31 Comments

 1. Indojood

  Ik had vroeger altijd wel sympathie voor de Spurs omdat ze met Hoddle, Ardiles etc. als enige on-Engels technisch verzorgd voetbal speelden en de Spurs ook een “joodse” club is. Tegenwoordig is daarvan niets meer over en smijten ze met geld voor nobodies zoals Soldado, Adebayor en Lamela. Zonde, dus inderdaad een zooitje daar.

   1. Indojood

    Door zoals Southampton te doen. Met het binnengekomen geld van Shaw en Lallana is op basis van een visie en gezond verstand slim en relatief goedkoop ingekocht en niet alles over de balk gesmeten.

  1. AFCA my World

   Ja de boer daarheen en eriksen terug,en Jans voor de groep bij Ajax,mag hij het een half jaar proberen!

 2. suske

  laat het een les zijn voor onze jonge talentjes…… leer eerst goed voetbal met een leuke zakcent voor je geld leert tellen omdat je op de bank daar de tijd voor krijgt….. of instort……

  1. Vakje129

   Klopt helemaal wat je verteld ,eerst je opleiding bij Ajax met een 10 afsluiten voor dat je de grote weide in mag.

  1. ajacied078

   waar laat je klaassen dan? zou het zonde vinden als ze hem terug zouden nemen. hij wou zelf weg laat het maar bewijzen in england.

 3. Sazzz

  typisch, kennelijk vergeten zoveel mensen weer dat voetbal een TEAMsport is… Eriksen is nog jong en de rest speelt ook bagger. het is zeker voor een relatief jonge speler lastig om dan je stempel te drukken

 4. JCruijff

  Tja het Ajax spelletje is op het lijf geschreven van Eriksen. Dat spelen ze niet in de UK. Dat wist Chris, maar ja de EUROS zijn kennelijk belangrijker. Boontje komt om zijn loontje. De toekomst van Ajax is rooskleurig met groeibriljanten. Ajax heeft betere voetballers lopen in de jeugd. Veel succes Erikse maar ik zit niet te wachten op jou maar op het debuut van Appi Nouri en Donny van de Beek.

  1. Sazzz

   hij was het stadium groeibriljant allang voorbij… hij had al veel eerder kunnen gaan, maar koos ervoor om bij te leren bij Ajax. voor Eriksen valt allang niets meer te leren in de eredivisie

 5. JCruijff

  Hij had bij Ajax een prima salaris. Geldzucht drijft hem naar UK. Nu speelt hij mee in een league zonder CL zonder kampioens perspectief. Maar wel met een vette bankrekening. Het is zijn keuze maar niet de mijne.

 6. ElSalvador

  Een wijze les voor alle talenten. Kiezen voor een vet salaris betekent wel blijven presteren op minimaal hetzelfde niveau. In de reacties vaak de naam van Ron Jans? Leuke trainer voor een provincieclub maar past totaal niet in het ajaxconcept. Show some more respect for Frankie !

 7. The Future of 020

  Ik hoop dat Talenten zoals; Andersen, El Ghazi, Fischer hier van leren. Ajax speelt weliswaar niet in de meest perfecte competitie, maar het straalt 10x meer uit dan een Club als bijv. Spurs, City. Bij Ajax verdien je ook minder dan bij Spurs, maar je krijgt er een veel mooiere toekomst voor terug dan dat je naar zo’n club gaat zoals Tottenham.

 8. Veltman

  Weer veel lachwekkende reacties hier… De Spurs is een grote club in een prachtige competitie. En Eriksen is een veelbelovende speler in een competitie waar hij nog heel veel kan leren. Niks doms aan dus

  1. f-side64

   nou elk jaar cl is ook wel lekker hoor en als je dan opval komt barca real bayern of psg vanzelf wel altijd beter dan spelen bij 1 club die nooit prijzen pakt of het ooit gaat doen .

 9. kLASSE20

  Hij heeft vier jaar bij Ajax gespeeld en hij heeft goed gepresteerd en was blijkbaar toe aan iets nieuws en gun die jongen dat gewoon want hij ging echt niet voor het geld anders was hij wel veel eerder weggegaan

Comments are closed.