Ajax wint van Cambuur: 2-4

Ajax heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen Cambuur met 2-4 gewonnen. Na een sterke opening van Cambuur stond Ajax na twee minuten al met 1-0 achter. Door doelpunten van Arek Milik(2), Davy Klaassen en Anwar El Ghazi gaan de drie punten toch gewoon mee naar Amsterdam.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Cambuur begon flitsend aan het duel zoals was te verwachten. Na geklungel tussen Moisander en Cillessen stond Ajax na twee minuten al met 1-0 achter. Een foute pass van Ricardo van Rhijn werd niet goed weggewerkt door Moisander en Cillessen die daarbij mekaar in de weg liepen. Steblecki kon daarna simpel de 1-0 scoren en Ajax kon aan de bak. Na twintig minuten stelde Arek Milik orde op zaken. De Pool speelde zich prima vrij en schoot de bal onhoudbaar achter de doelman van Cambuur. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor Ajax. Na een mooie aanval schoof  Klaassen de bal in het doel en konden beide teams gaan rusten met een 1-2 tussenstand op het scorebord.

De tweede helft begon Ajax beter aan de wedstrijd en dat resulteerde al gauw in de 1-3. Een prachtige aanval werd door Arek Milik afgerond en de Ajacieden kregen daarmee zelfs Frank de Boer in jubelstemming. In de vijfenzevenstigste minuut moest Milik toch nog plaats maken voor Kolbeinn Sigthorsson maar het was uiteindelijk Anwar El Ghazi die via een been van een Cambuur speler de stand op 1-4 bracht. Kort voor tijd kreeg Cambuur nog een strafschop van scheidsrechter Boot die de geblesseerde Makkelie in het laatste kwartier moest vervangen, waardoor Ajax met een 2-4 overwinning vertrok uit Leeuwarden.

Cambuur – Ajax 2-4 (1-2)

‘2 Steblecki 1-0
’20 Milik 1-1
’23 Klaassen 1-2
’60 Milik 1-3
’78 El Ghazi 1-4
’93 Ogbeche 2-4

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Ogbeche (Cambuur)

Opstelling Cambuur: Nienhuis, Droste,(/71 Mac Intosch) Reijnen, Bijker, Vytas, El Makrini,(/46 Barto) Rusnak, Van der Streek, Narsingh, Ogbeche, Steblecki (/59 Hemmen)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Nicolai Boilesen; Davy Klaassen,(/86 Niki Zimling), Thulani Serero, Lucas Andersen,(/62 Jairo Riedewald), Anwar El Ghazi, Arek Milik,(/75 Kolbeinn Sigthorsson), Lasse Schöne

Related posts

37 Comments

  1. SteffanAFCA

   Fischer – Milik – El Ghazi, en dan Schone op 10, word een mooie 2e seizoenshelft

 1. Spankonovic

  Was een goede wedstrijd van Ajax. Alleen vond ik het begin zwak en wat turbulent, maar na de 1-1 heeft Ajax zich goed herpakt. Milik speelde een prima wedstrijd met 2 goede goals. Van mij mag de Boer Milik laten staan zodat hij zich ook in grote wedstrijden kan laten zien

  1. Guacamole

   Omdat het makkelijker voetballen is voor kolbein 3 punten voorsprong. Hij moet zich nogsteeds in de kijker spelen

  2. AFCA my World

   Gewoon sparen voor de volgende wedstrijden er volgen er nog heel veel! Bovendien speelt hij ook nog in het Poolse nationale elftal!

 2. afca1960

  Ik vind Milik persoonlijk veel beter dan siggy. Maar we moeten als Ajax supporter ook niet verwachten dat hij er elke week 2 inschiet, dan is de teleur stelling als hij is een keer niet scoort ook veel groter. Bij sommige talenten van Ajax was dit misschien wel de reden dat ze niet meer gingen presteren en weg moesten. (Ebecillio, Özbiliz)

  1. polaroids

   Milik heeft nu al meer gescoord dan Sigi…. Natuurlijk mogen we niet verwachten dat hij er elke week twee inschiet, wel dat hij elke week wordt opgesteld. Ajax is dreigender voorin met Milik en trouwens ook met El Ghazi…

 3. tothefuture

  De oktober maand is weer voorbij en het spel gaat vooruit. Het blijft toch wonderlijk. Nu na de interland periode goed doorpakken en bij de winterstop bovenaan staan.

 4. neslopu

  Bij VI lees ik dat Milik het de Boer lastig maakt, maar geloof dat de meesten hier allang weten wie er in de basis moet staan!!! MILIK MILIK MILIK!!!!!

 5. Elise

  Grappig om te lezen dat de mensen die Milik eerder hebben afgebrand vanwege een slecht begin, hem nu de hemel in prijzen.

  1. Sjapie

   Eens, maar zo werkt dat nu eenmaal. Denk maar aan Zlatan, in het begin hadden toen ook veel mensen kritiek. En het is toch aardig goed gekomen met hem dacht ik zo.

    1. tothefuture

     Waar staat dat? Ik vind dat Milik af en toe wat Kishna neigingen heeft. Hij doet niet altijd mee met het spel. Niks mis met zijn spitsen kwaliteiten maar het spelletje speel je met elf man. Niet mee terug verdedigen is gewoon niet netjes vind ik. Maar dat zal nu wel vloeken in de kerk zijn.

 6. Senx

  Eindelijk weer eens een goeie wedstrijd, lekker aanvallend en geen krampachtig rondspelen op de eigen helft. Zo hoort het!

  X
  X
  X

  MI-LIK HOOLIGANSSSSSS!!!

Comments are closed.