ZIGGO NIEUWE HOOFDSPONSOR AJAX

Ziggo is per 1 januari 2015 de nieuwe hoofdsponsor van Ajax, zo meldt Ajax op de officiële website. De merknaam Ziggo zal vanaf die datum op de officiële wedstrijdtenues van het eerste elftal en van Jong Ajax staan. De vaste jaarlijkse vergoeding van het nieuwe sponsorcontract bedraagt € 8 miljoen. Daarnaast is een variabel deel van maximaal € 2 miljoen per jaar afgesproken.

Het eerste half jaar zijn de vergoedingen € 4 miljoen vast en maximaal € 1 miljoen variabel. De overeenkomst heeft een looptijd van viereneenhalf jaar, tot en met 30 juni 2019. Voor Ziggo bestaat de mogelijkheid tot opzegging na tweeëneenhalf jaar. Hiervoor geldt een opzegtermijn van twaalf maanden. Ajax behoudt de mogelijkheid om een apart sponsorcontract af te sluiten voor de jeugd, de vrouwen en de zaterdagamateurs. Evenals de partnerrechten van sportpark de Toekomst is dit niet in de overeenkomst met Ziggo opgenomen.

Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Ajax: ,,Met Ziggo hebben we een partner gevonden die echt bij Ajax past. Het is een modern, ambitieus bedrijf waar veel jonge mensen werken en dat midden in de maatschappij staat. Vanaf het eerste gesprek voelt het goed. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking.”

Baptiest Coopmans, beoogd CEO van Ziggo na de overname door Liberty Global: ,,De mogelijkheid om shirtsponsor van Ajax te worden komt zelden voor. Ziggo kan zich als nieuw landelijk kabel- en mediabedrijf op een unieke manier presenteren door dit partnership. Het is een logische keuze voor beide partijen. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over onze samenwerking.”

ziggo_presentatie

Tekst: Ajax.nl

Related posts

36 Comments

  1. davyklaassen

   volgens mij ook 8mil per jaar,
   maar dat was een contract van voor de crisis, dus dit is een goeie deal denk ik

 1. Marcie

  Prima, beter dan een Chinees, Russisch of een contract met één of andere sjeik die de club dan vervolgens opkopen.

  Wel weer even aan het shirt wennen.

 2. Macky

  Vindt het nogal weinig voor een club die 4 maal op rij landskampioen is geworden ( en de nummer 5 komt eraan )

 3. AFCA my World

  Vind het al met al nog een redelijk bedrag,zeker als je het vergelijkt met wat de andere clubs krijgen,een bonus voor landskampioenschap en bij presteren in Europa,een mooi bedrijf en veel beter als een goksite of een 1 of andere Arabiësch bedrijf uit Qatar of VAE ofzo! Nee prima deal,kunnen we weer een mooi shirt kopen alleen nog van Adidas af en het oude logo terug!

 4. johnie stalker

  Huppetee, halverwege het seizoen kunnen alle supporters weer een nieuw shirt à 80 eu gaan kopen! En na de zomerstop wordt het shirt wéér vernieuwd, BAM, weer een nieuw shirt! Krijg tieten met je sponsor, alle supporters lopen gratis reklame te maken voor een flutbedrijf, en mogen ook nog eens krom gaan liggen voor een seizoenskaart. Ben benieuwd hoeveel geld dhr. Overmars volgend jaar op de rekening heeft staan!

  1. tothefuture

   Sorry hoor maar jij wint de prijs van grootste en meest irritante zeikerd op deze aardkloot. Nu weer on-topic. Mooie deal. Iedereen wist dat er halverwege het seizoen een wijziging zat aan te komen. Ik zie trouwens nog steeds ,mensen met een TDK shirt naar binnen lopen dus niemand is verplicht om iets nieuws te kopen. De deal is 2 miljoen lager maar ze hebben voor veel meer andere teams de mogelijkheid andere sponsors aan te trekken. Per saldo kunnen ze uiteindelijk hoger uitkomen. In deze tijd zo een deal voor elkaar krijgen is prima werk en wat mij betreft een bonus waard. Klasse jongens

   1. johnie stalker

    O ja sorry, het gaat natuurlijk niet over geld. Nee nee wacht, tothefuture hier heeft het antwoord.
    En hey, beter een

 5. SteffanAFCA

  Ziggo haha als je ergens kut internet hebt is het wel bij hun, gelukkig heb ik al jaren kpn, had altijd gezeik met dat ziggo, boycot? 😉

  1. SteffanAFCA

   er is sinds dit seizoen een prima internet netwerk in de arena, met dank aan huwaii

   1. ajaciedpiet

    Er is 1 netwerk ’test’ ofzo maar die doet het niet. Ik kan hem in 118/117 niet ontvangen

 6. ferike

  Niet zeuren: mooie partner en goed contract. In deze tijd snel pakken en niet over nadenken. Goed gedaan AJAX

 7. Bastoflex

  Geniaal dat Feyenoorders met een ziggo abonnement meebetalen aan de selectie van Ajax.

Comments are closed.