Heitinga verwacht geen belletje meer voor het Nederlands Elftal en geniet in Berlijn

John Heitinga speelt zijn wedstrijden momenteel in de Bundesliga bij Hertha BSC. De oud-Ajacied heeft het naar zijn zin in Duitsland en verwacht niet dat hij ooit nog een uitnodiging zal krijgen voor het Nederlands Elftal, zo laat Heitinga weten aan Helden Online.

‘Ik heb niet het idee dat ik nog een belletje kan verwachten van de bondscoach. Het afgelopen WK was ik er ook niet bij dus als je het realistisch bekijkt ligt het niet echt voor de hand dat ze mij nog vragen. Natuurlijk pak ik gelijk mijn koffer mocht het nog wel gebeuren want dan ben ik zo in Nederland, maar reëel is het niet en dat besef ik heel goed’.

De wedstrijden in de Bundesliga bevalt Heitinga overigens prima. ‘Het is een zware competitie en in principe kan iedereen van elkaar winnen, met uitzondering van Bayern Munchen. Persoonlijk ben ik best tevreden over mijn spel  maar het kan beter want we krijgen veel doelpunten tegen en dat moet ik als verdediger toch zien te voorkomen. We zijn als ploeg nog niet constant genoeg waardoor we momenteel ook op een dertiende plek staan’.

Amsterdam, Madrid, Liverpool, Londen, Berlijn
Na zijn vertrek bij Ajax deed Heitinga een aantal grote steden aan om uiteindelijk in Berlijn te belanden. ‘Berlijn is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Momenteel zijn wij aardig geaard hier en kennen we inmiddels de mooie plekken en goede restaurants. Ook de kinderen hebben zich snel aangepast alleen hebben we af en toe wel wat moeite met de Duitse taal maar in veel opzichten heeft het wel iets weg van de Nederlandse taal dus ik red me aardig’.

Bron: Helden
Foto: Proshots/Witters

Related posts

7 Comments

  1. ajacied-14

    Mocht deze rasajacied er ooit nog voor open staan, moeten we hem nog terughalen in de Ooijer rol. Gewoon even het slot op de deur. Iemand met zo veel ervaring kan de jonge jongens in de selectie echt helpen.

  2. davino003

    Tis allemaal heel mooi dat ze roepen dat ze terug komen. Maar als ze pas komen als ze niet meer kunnen lopen dan heb je er geen kut aan. Zou toch wel keer mooi zijn als ze is terug komen als ze nog fit zijn en niet als ze 38 zijn. Dan hou je van je club en niet van geld

  3. Gert Ajax

    Helemaal met je eens Davino dan had die nu niet naar Berlijn moeten gaan maar naar Amsterdam!

Comments are closed.