Ajax doet dringend beroep op fans: Geen vuurwerk

Ajax is klaar met de boetes die het heeft gekregen van de Europese voetbalbond (UEFA). De club legt bij de fans het verzoek neer geen vuurwerk mee te nemen naar de wedstrijd tegen Barcelona. “Het afsteken van vuurwerk in een stadion is levensgevaarlijk. Daarnaast kan het leiden tot geldboetes, wedstrijden zonder publiek of uitsluiting van Europees voetbal”, aldus de club op Ajax.nl. Ajax zegt er alles aan te zullen doen om ongeorganiseerd vuurwerk buiten de muren van de ArenA te houden.

“De afgelopen jaren hebben incidenten bij (Europese) wedstrijden Ajax meer dan € 100.000 gekost. Door het afsteken van vuurwerk of ander wangedrag loopt Ajax een steeds hoger risico een zware straf te krijgen en dat is noch voor de club, noch voor de supporters wenselijk. De club vertrouwt er dan ook op dat supporters hun steun aan de spelers op een andere manier kenbaar maken”, geeft Ajax aan.

Bron: Ajax.nl

Related posts

24 Comments

 1. ajaciedpiet

  100 % mee-eens! Die aso’s moeten zich maar eens leren te gedragen! Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!

  1. timsie

   en meestal zijn die mensen er vooral om de boel te slopen….. ga dan maar naar een andere sport kijken

 2. hansjmn

  EENS GEEN VUURWERK MAAAAR ik wil vuurwerk van de spelers vechten voor elke meter snelle aanvallen en breien ok maar dan wel naar voren toe

 3. SteffanAFCA

  Vuurwerk hoort erbij! Al die oude zeikmensen.. Ga dan maar lekker een avondje sjoelen

  1. AFCA my World

   Denk eens aan je club man,wil je boetes,uitsluiting of wat dan ook? Luister gewoon eens een x zonder te zeuren!

   1. SteffanAFCA

    Maakt niet zoveel uit, het geld blijft anders toch op de bank staan. Uitsluiting krijg je niet zomaar door een een fakkeltje of een paar knalletjes.

  2. tothefuture

   Jij hoopt ook oud te worden neem ik aan. Het eerste signaal is er al bij je…. zeiken 🙂

 4. arjan

  Dat pijn aan ome Mark Overmars zijn portemonnee als hij moet dokken. geeft tie tenminste toch nog eens geld uit. We willen vuurwerk op t veld, anders gaan we eraf met 0-4

 5. Remco-Ajax-Nijmegen

  Geen vuuwerk en/of (te) beledigingde spandoeken aub. Ik wil trots zijn op onze supporters ookal ben ik er (jammergenoeg) niet bij. Wij supporters zullen er als 12e man ook vol voor de winst gaan en echt elke supporter in het stadion zal mee moeten zingen, juichen, schreeuwen etc. Niet alleen de spelers maar ook de supporters moeten helemaal kapot zijn na de wedstrijd. Dan kunnen we nog wel een kans hebben!

 6. stylo1984

  Steek moisander, boilessen en sigi maar een vuurpijl in de reet… Dan maken we morgen een kans… De bal is rond 😉

 7. tothefuture

  Wat kunnen mensen toch dom lullen. Vuurwerk in de vakken is zo ongelooflijk stom en ook nog eens bloedlink. Je zal met je zoon lekker zitten te kijken en hij krijgt die rotzooi bij zijn gezicht. En dan zo’n droplul die zegt: dat koet kunnen, anders ga je maar sjoelen. Tot zijn eigen oogjes door dat spul er aan gaan, dan is de wereld te klein. Zo, moest ik ff kwijt. Is tenslotte ook een mening.

  1. SteffanAFCA

   Ouders met kinderen zitten niet f-side/410 dus weet niet echt wat je punt is, maargoed doordat we teveel supporters hebben zoals jij worden we door 010 uitgelachen omdat er totaal geen sfeer in de ArenA is, alleen tegen Feyenoord en een cl wedstrijdje, als we winnen dan, want anders zijn alle langezeide “supporters” na een uurtje al weg.

   1. tothefuture

    Geen vaders met kinderen in 410/f-side?? Iemand die bijv. 13 jaar is, is nog een kind hoor. Verder blijkt gewoon dat je, laat ik zeggen, niet echt goed een gesprek/discussie kan voeren. Je hebt een, laat ik zeggen, wat eenzijdige blik op zaken en mensen. Maar goed, het is mijn beurt weer om te sjoelen. Sta aan kop met 118 punten.

    1. SteffanAFCA

     Staan ook geen 13 jarige op 410.. en nee ook geen 14/15. Lang potje sjoelen is het inmiddels..

    2. SteffanAFCA

     Maargoed, Ajax vraagt er zelf om. Fouilleren word nauwelijks gedaan, zelfs op zuid niet. Alleen als een vrouw een tas bij zich heeft word er 2 seconden in de tas gekeken en als mensen een capuchion (?) op hebben willen ze nog wel is fouilleren..

 8. Remco-Ajax-Nijmegen

  Toch triest als je eigen club erom vraagt om geen vuurwerk mee te nemen en er dan alsnog mensen zijn die er niks van aan trekkken. Ajax vraagt het toch niet voor niks lijkt me. Je kan ook een extreem goede sfeer hebben zonder vuurwerk.

 9. arjan

  Ik vind vuurwerk sfeer verhogend. kijk naar t afscheid van Pettersson en Rijkaard in de Meer. kippenvel en altijd een mooie rode zee in t olympisch stadion, maar goed tijden veranderen. We moeten t nu met t vuurwerk van de jongens doen. Helaas zijn er teveel net niet voetballers en van Siggi, Andersen, Moisander en Veltman mogen we wel wat meer vuurwerk verwachten.

Comments are closed.