De Boer voorzichtig met Kishna

Frank de Boer is voorzichtig met Ricardo Kishna. Volgens de Ajax-trainer is de aanvaller nog niet klaar is voor drie duels in één week. “Ricardo heeft nog steeds wel een beetje te kampen met de naweeën van twee jaar vol blessures”, aldus De Boer op de persconferentie. Kishna kampte twee jaar met knieblessures en kan nog niet drie duels per week spelen. “Je kunt dat niet verwachten van een speler die zijn eerste échte, volledige voorbereiding meemaakt.”

Tegen FC Dordrecht keert Kishna terug in de wedstrijdselectie. Vorige week zaterdag tegen Go Ahead moest hij nog genoegen nemen met een plek op de tribune. Afgelopen midweek in de bekerwedstrijd tegen SV Urk mocht hij wel negentig minuten meedoen.

Kishna moet volgens De Boer nog veel leren. “Dat geldt zeker voor het leren prof te zijn en het fit worden. Het doen van oefeningen daarvoor is niet het leukste, maar als hij hogerop wil is dat wel nodig. Maar Ricardo is nog jong, net als veel anderen in mijn selectie. Daar moet je soms achteraan zitten als coach.”

De Boer ziet de jongeling vooral als rechtsbuiten. “Op rechts is hij dreigend met zijn goede steekbal, zijn kapactie en kan hij naar binnen komen”, besluit de coach. De vleugelspits speelde dit seizoen elf officiële duels voor Ajax en scoorde één keer.

Bron: Ajax.nl

Related posts

5 Comments

  1. dathijn26

    Ik begin nu echt te twijfelen aan de Boer. Laten we hopen dat het niet zo is. Het zou echt schandalig zijn als hij weer voor dramason kiest.

Comments are closed.