Ajax-opleiding nog steeds grote leverancier Europa

We weten het allemaal wel want ieder jaar worden we er weer mee geconfronteerd. Het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory laat echter weten dat Ajax nog steeds een uitstekende opleiding heeft en dat het bijna de meeste spelers aflevert aan de grote competities van Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. 

CIES berekende waar de spelers, die nu in de hoogste divisies spelen, hun opleiding hebben genoten tussen hun vijftiende en eenentwintigste jaar, en uitkomend bij Ajax staat die teller op vijftien spelers. Ook het Argentijnse River Plate kent een prima opleiding en heeft momenteel zeventien spelers aan het voetballen in de grote competities die hun opleiding in Argentinië hebben genoten. Barcelona mag zich overigens koploper noemen. De Catalaanse club heeft 43 exponenten uit de jeugdopleiding die actief zijn waarvan dertien bij de eigen club en dertig elders in Europa.

Bron: VI

Related posts

6 Comments

 1. 020 king of 010

  Suarez-Huntelaar-Ibrahimovic voorin.sneijder-van der vaart – eriksen middenveld . Maxwell – Vertonghen- Vermaelen-van der wiel . Achterin en Stekelenburg / trainer Frank en we winnen de champions league :)….

 2. lezerGP

  Van Basten! Schitterende foto van hem met Capello in VI: met borsthaar en zonder die domme tattoos. Heimwee.

 3. Roughrolf

  Wat ik dan helemaal niet kan rijmen is dat er zoveel ophef gemaakt wordt van de jeugdopleiding van 010????????

  1. En Un Momento Dado

   Dat is omdat iedereen ze zielig vind. Zo wordt hun ook een prijsje gegund 😉

Comments are closed.