De Boer geeft Riedewald compliment: ‘Een type Rijkaard’

Frank de Boer gaf na afloop van Ajax – Go Ahead Eagles een groot compliment aan Jairo Riedewald. Sterker nog, de keuzeheer vergeleek de jonge Ajacied met Frank Rijkaard, die ook furore maakte op het middenveld van Ajax.

Na de wedstrijd tegen Barcelona besloot De Boer zijn elftal op diverse plaatsen te wijzigen en kreeg ook Riedewald zijn kans. De bescheiden Hoofddorper speelde een prima wedstrijd en en hoorde het commentaar van zijn trainer dan ook graag aan. ‘Ik was wel verbaasd ja want Rijkaard is toch een hele grote speler geweest. Ik denk wel dat ik over wat kwaliteiten beschik die hij ook had. Met name wenden, keren en natuurlijk kracht en snelheid. De woorden van de trainer geven mij echt vertrouwen’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

11 Comments

 1. Gert Ajax

  Een goede speler zeker alleen vind ik dat we met vergelijkingen wat op moeten passen.Veltman lijkt op f de boer kishna vergeleek zichzelf met Ronaldo en zo lust ik er nog wel een paar!

  1. -THE BULLDOG-

   Indd en Zimling was een type Jantje Wouters volgens Marc Overmars. Riedewald is een prima speler en er zit veel potentie in. Maar ze moeten eens ophouden met al die vergelijkingen, want dan ligt t verwachtingspatroon veel te hoog.

 2. deOosterAjacied

  Vooral het woordje ‘kracht’ zint mij wel in deze. Is erg zeldzaam in deze selectie.

Comments are closed.