De Boer: “Wij waren de bovenliggende partij”

Frank de Boer was na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente telleurgesteld met het behaalde gelijke spel. “Wij waren de bovenliggende partij. In de eerste helft was het misschien gelijkwaardig, maar dat kwam meer door fouten van ons. In de eerste vijf minuten was Twente goed, maar daarna herstelden wij ons vrij aardig”, aldus De Boer tegenover Fox Sports.

“In de eerste helft waren we bij vlagen slecht in de passing. De tweede helft gebeurde dat wel goed, creëerden we kansen en hielden we Twente bij de strot. Een fantastische actie van Lucas Andersen had misschien meer verdiend. Maar goed, uiteindelijk wil je drie punten hebben.”

“We haden continu de bal, maar zij wachtten op onze fout. Die maakten we ook. Kijk naar de bal waar uiteindelijk de goal uit voortkomt. Een balletje over drie meter van Andersen naar Kishna. Dat is niet moeilijk, hoor. Die speel ik ook gewoon in de voeten.”

Kolbeinn Sigthorsson werd vlak na zijn treffer gewisseld door De Boer. “Ik vond ook dat Kishna er doorheen zat. Kolbeinn heeft twee zware wedstrijden met IJsland gespeeld en moest direct deze topper spelen. Vandaar dat ik hem wilde wisselen”, aldus de verklaring van de Ajax-coach.

Bron: FoxSports

Related posts