Twente en Ajax houden elkaar in evenwicht: 1-1

Ajax is er niet in geslaagd het uitduel tegen FC Twente te winnen. In de Grolsch Veste werd het uiteindelijk 1-1.

Klik HIER voor het fotoverslag van dit duel!

Na zeventien minuten voetbal nam Twente de leiding in eigen huis. Jesus Corona kapte Thulani Serero uit en verraste Ajax-goalie Jasper Cillessen in de verre hoek. Die treffer was op dat moment verdiend, omdat Twente sterk begon. Ajax stelde daar voor de rust slechts één goede kans tegenover; Kolbeinn Sigthorsson haalde hard uit, maar stuitte op Twente-doelamn Nick Marsman.

Na rust kwam Ajax beter uit de startblokken en nam het initiatief. In de 52e helft was Lasse Schöne dichtbij de gelijkmaker maar zag zijn vrije trap van 33 meter uiteen spatten op de lat. Even later schoot de Deen voorlangs. Twintig minuten voor tijd raakte Ajax nogmaals het aluminium; Davy Klaassen had pech dat zijn schot van dichtbij op de paal belandde. De gelijkmaker hing in de lucht en viel twintig minuten voor tijd; Ricardo Kishna bediende Sigthorsson, die al struikelend scoorde: 1-1. Milik verving de IJslander direct na de goal. Ook Kishna ging eruit. Anwar El Ghazi was zijn vervanger. Twaalf minuten voor tijd moest ook Thulani Serero eruit. De Deen Niki Zimling kwam in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Zuid-Afrikaan. Gescoord werd er niet meer.

FC Twente-Ajax 1-1 (1-0)
17. Corona 1-0
71. Sigthorsson 1-1

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 30000
Kaarten:
Geel: Castaignos (Twente) en Veltman (Ajax)

Opstelling FC Twente:
Marsman, Martina, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Ebecilio, Ziyech, Mokotjo (’88 Engelaar), Corona (’46 Mokhtar), Castaignos, Miyaichi (’62 Kusk)

Opstelling Ajax:
Jasper Cillessen, Nick Viergever, Niklas Moisander, Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Lucas Andersen, Thulani Serero (80. Niki Zimling), Davy Klaassen, Ricardo Kishna (72. Anwar El Ghazi), Kolbeinn Sigthorsson (72. Arkadiusz Milik), Lasse Schöne

Klik HIER voor het fotoverslag van dit duel!

Related posts