Ajax bezig met verlengen van contract uitblinker, Denswil in wachtkamer

Ajax had de regel dat spelers met aflopende contracten moesten bijtekenen of op de bank zouden belanden, maar maakt daar dit seizoen uitzonderingen voor. Niklas Moisander en Lasse Schöne liggen immers allebei nog tot medio 2015 vast, maar zijn belangrijke basisspelers in het team van Frank de Boer. Zullen zij hun contracten bij Ajax gaan verlengen of niet?

Het Algemeen Dagblad meldde woensdagochtend al dat er snel duidelijkheid moet komen over Moisander en Voetbal International bericht nu dat Ajax ook snel in gesprek wil met Schöne over een nieuw contract. De 28-jarige Deen kwam in 2012 transfervrij over van NEC en is uitgegroeid tot een van de beste spelers bij de landskampioen. Momenteel staat hij buitenspel met een liesblessure.
Ajax probeert ook nog steeds het aflopende contract van Stefano Denswil te verlengen. De verdediger kan voor drie jaar bijtekenen, tot de zomer van 2018, maar maakt zich zorgen over het gebrek aan uitzicht op meer speelminuten. De 21-jarige Denswil is geen basisspeler bij Ajax en een contractverlenging van Moisander zou slecht nieuws zijn voor de Zaandammer. Ajax gaat naar verluidt pas later in dit seizoen praten met Denswil.

Tekst: Voetbalzone

Related posts