Ronald de Boer haalt uit: ‘Dit was het slechtste Ajax sinds jaren’

Dat Ajax zondagmiddag de Klassieker wist te winnen, mocht een klein wonder genoemd worden. Tegenstander feyenoord raakte in de eerste helft al drie keer de lat en was eigenlijk in de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Ricardo van Rhijn was echter de enige speler die het net wist te vinden en daarom gingen de drie punten, net als vorig jaar, mee naar Amsterdam.

De 0-1 overwinning heeft door het slechte spel echter geen goed gevoel gegeven aan de landskampioen. Ook Ronald de Boer, tegenwoordig werkzaam als analist, was erg kritisch op het werk van zijn broer Frank en zijn spelers: “Dit was het slechtste Ajax sinds jaren. Het was alleen maar tegenhouden, negentig minuten lang”, zei De Boer bij FOX Sports.

Frank had na de wedstrijd al aangegeven dat zijn ploeg had gezwijnd: “Dit is een gestolen overwinning”, liet hij weten. “Van onze kant was het zeer min. feyenoord wilde liever winnen dan wij, vooral de eerste helft. Ze waren in alle opzichten beter.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts