Van Rhijn: Van weiland tot winnende

“Je bent scherp”, complimenteerde matchwinnaar Ricardo van Rhijn een journalist, nadat hij was geconfronteerd met de lange weg ’van weiland tot winnende’. Tijdens de trainingsweek in de voorbereiding van Ajax in De Lutte keken de koeien hoofdschuddend toe hoe ze de ene na de andere bal van de voet van Van Rhijn naast zich zagen belanden. In De Kuip schoot hij in de vijfde minuut de schitterende en winnende 0-1 achter oud-ploeggenoot Kenneth Vermeer.

“Ik kreeg door veel te oefenen wat meer vertrouwen en meer rust”, aldus de trotse Van Rhijn. En Van Rhijn – na twee minuten in blessuretijd ook nog eens de reddende engel van het wankelende Ajax – had er het recht toe om met zijn borst vooruit te lopen. “Ricardo is al weken na de training bezig met oefenen. Hij gaat dan met een zak met ballen naar een ander veld en neemt ongeveer honderd vrije trappen”, prees Frank de Boer de leergierigheid van de verdediger.

Vermeer kansloos

“Daardoor heeft hij inmiddels een vaste trap gekregen. Vrijdag ben ik nog met hem mee geweest. Aanvankelijk zat hij op acht van de tien vrije trappen die mis gingen; nu heeft hij dat vaste gevoel dat er negen van de tien tussen de palen gaan. Deze bal had volgens mij veel snelheid en zat goed in de hoek, waardoor Kenneth Vermeer kansloos was.”
De Ajacied moest in zijn geheugen graven, nadat hem werd gevraagd wanneer hij voor het laatst in een wedstrijd een vrije trap had binnengeschoten. “Dat moet ergens in de C- of B-jeugd zijn geweest, denk ik.”

Tekst: Telegraaf

Related posts