Maxwell: ‘Ajax voor altijd in mijn hart’

Maxwell keert vanavond net als Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel met Paris Saint-Germain terug op bekend terrein. De Braziliaan bewaart goede herinneringen aan Ajax.

“De loting is voor mij super. Alleen Inter ontbreekt. Het is heel leuk om terug te keren naar de plekken waar ik veel geleerd heb en veel mooie dingen heb beleefd. Het is een weerzien met vrienden. Dus een heel speciale loting. Maar het belangrijkste is wel om de poulefase door te komen.”

De linksback speelde tussen 2001 en 2005 voor Ajax. “Ajax en Amsterdam zullen altijd in mijn hart blijven. Mijn leven is daar helemaal veranderd. Ik heb daar in tactisch opzicht veel geleerd, om niet alleen met je voeten verantwoordelijk te zijn, maar ook in je leven. Dus de stad Amsterdam en de club Ajax zullen voor altijd in mijn hart zijn.”

Nederlands
“Toen ik aankwam was ik helemaal verloren. Er was een tolk om me te helpen. Ik was helemaal alleen, moest een appartement in de stad zoeken. Het was een beetje raar om in Amsterdam een heel andere taal te horen. Het was heel moeilijk. Ik was alleen en heel jong. Maar het heeft me veel opgeleverd”, verklaart Maxwell.

De Nederlandse taal is de Zuid-Amerikaan niet meer machtig. “Ik ben veel vergeten. Ik was verplicht Nederlands te leren. Ik kan af en toe een woordje met Greg praten, maar het is een heel moeilijke taal. Ik haal met Ibra soms herinneringen op aan Amsterdam, omdat we daar zoveel mooie dingen samen hebben beleefd. Er zijn veel herinneringen, maar het is moeilijk er eentje uit te pikken.”

Tekst: Goal.com

Related posts