De Mos: ‘Zlatan speelde al eerder tegen Ajax en wist nooit zijn stempel te drukken’

Ajax speeltvanavond zijn eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. Frans kampioen Paris Saint-Germain komt op bezoek in Amsterdam en velen rekenen erop, dat les Parisiens gaan winnen. Aad de Mos en David Endt achten de thuisclub echter niet kansloos. Zij geven aan dat een stunt zeker niet ondenkbaar is.

De Mos, oud-trainer van de Amsterdammers, stelt in gesprek met NUsport dat Ajax boven zichzelf uit zal moeten stijgen om te winnen. En dat kan prima, legt hij uit. “Dat zagen we vorig jaar tegen FC Barcelona en eerder tegen Manchester City. Tegen Paris Saint-Germain zie ik ook kansen. Ajax zet in Europese thuiswedstrijden druk naar voren, daar houdt een ploeg als PSG niet van.”

Voormalig teammanager Endt zou graag zien dat Ajax met lef gaat spelen. Hij roept in herinnering dat Ajax een grote naam is in Frankrijk en dat Paris Saint-Germain niet onaantastbaar is: er valt iets te halen tegen de viervoudig kampioen. Dat Zlatan Ibrahimovic present is, maakt het er voor Ajax niet makkelijker op, maar Endt hoopt dat de Zweed tegenvalt. “Een Zlatan in goeden doen is eigenlijk voor geen enkele defensie af te stoppen. Maar hij heeft in het verleden al eerder tegen Ajax gespeeld en wist toen nooit zijn stempel te drukken. Laten we hopen dat dat nu weer het geval is.”

Sinds Ibrahimovic wegging bij Ajax ontmoette hij zijn ex-club inderdaad een paar keer. Een paar weken na zijn vertrek stond hij met Juventus alweer in de ArenA en won hij met de Italianen met 0-1: scoren lukte hem niet. Ook in de return van de Champions League-groepsfase won Juventus, maar weer was het niet Zlatan die scoorde. Zes jaar later trof de Zweed zijn oude club met AC Milan en maakte hij één doelpunt in twee duels.

Tekst: Voetbalzone

Related posts