Zivkovic verlengt verbintenis bij Ajax

Richairo Zivkovic heeft zijn contract bij Ajax met twee jaar verlengd. De aanvaller werd op 5 september achttien jaar en tekende dinsdag bij tot medio 2019.

Zivkovic (18) verhuisde deze zomer van FC Groningen naar Ajax. De spits mocht als 17-jarige geen contract tekenen voor meer dan drie seizoenen. Ajax en Zivkovic kwamen daarom eerst tot een akkoord voor een verbintenis van drie jaar. Na zijn achttiende verjaardag is de overeenkomst met twee jaar verlengd.

De jeugdinternational kwam dit seizoen nog niet in actie voor de hoofdmacht van Ajax. Trainer Frank de Boer geeft voorlopig de voorkeur aan spitsen Kolbeinn Sigthórsson en Arkadiusz Milik (gehuurd van Bayer Leverkusen). Zivkovic kwam wel drie keer in actie voor Jong Ajax. De centrumspits scoorde één keer voor het team van Jaap Stam en Andries Ulderink.

Jong Ajax
Zivkovic kreeg in de competitiewedstrijd tegen FC Volendam (0-5 nederlaag) een rode kaart en stond drie duels aan de kant. Maandagavond zat de oud-speler van FC Groningen, tegen Jong Sparta Rotterdam (4-2 zege), zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

FC Groningen ontving deze zomer 2,5 miljoen euro voor de Assenaar en bedong een doorverkooppercentage in de overeenkomst. Zivkovic speelde tot afgelopen zomer veertig officiële wedstrijden voor FC Groningen. Daarin vond het talent elf keer het net.

Tekst: Goal.com

Related posts