Uitfans voorlopig nog niet welkom bij Klassiekers

Ajax speelt aankomende zondag tegen feyenoord en zal geen supporters meenemen naar De Kuip. De Amsterdammers hadden hier zelf in april al een knoop over doorgehakt, nadat een aantal Ajax-aanhangers de bekerfinale tegen PEC Zwolle in De Kuip had verstoord. De Klassiekers zullen voor ‘onbepaalde tijd’ zonder uitfans afgewerkt blijven worden, zo werd dinsdag bekend.

Ajax had al besloten om voor de aankomende drie jaar geen supporters mee te nemen naar uitduels bij feyenoord en omgekeerd mogen de fans van feyenoord ook niet mee naar Amsterdam, zo is volgens het ANP na overleg met de clubs, de KNVB en de supportersverenigingen afgesproken. “Het verbod op uitpubliek kan korter of langer dan drie jaar duren, maar in ieder geval geldt het dit seizoen”, laat een woordvoerder weten.

In 2009 besloten de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam om vijf jaar lang geen uitsupporters toe te laten bij de wedstrijden tussen Ajax en feyenoord en dat verbod zou dit jaar dus eindigen. De bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle, waarbij de supporters van de Amsterdamse club voor tienduizenden euro’s aan schade aanrichtten, maakte echter een einde aan het plan om weer uitsupporters te verwelkomen bij de Klassiekers. “De betrokken partijen zijn gezamenlijk van mening dat de tijd nog niet rijp is voor het beëindigen van de regeling van vijf jaar”, valt er te lezen in een verklaring.

Tekst: Voetbalzone

Related posts