JOS – Ajax voor 99% zeker naar Olympisch Stadion

De wedstrijd JOS Watergraafsmeer – Ajax in de tweede ronde van de KNVB beker zal toch niet op Sportpark Drieburg worden gespeeld. Het niet kunnen realiseren van voldoende licht, in verband met LIVE televisie, heeft er voor gezorgd dat wedstrijd zo goed als zeker wordt verplaatst naar het Olympisch Stadion.

JOS voorzitter Joop Vlug: “We hadden en afspraak met een licht leverancier maar die kan op het laatste moment niet leveren. Andere partijen zijn voor ons gewoon te duur. We hebben gedaan wat we konden om de wedstrijd op Drieburg te spelen en we dachten ook alles geregeld te hebben, maar nu kunnen we niets anders dan uitwijken naar het Olympisch Stadion. Zo houden we toch nog een beetje de Amsterdamse sfeer rond de wedstrijd. Het Olympisch is natuurlijk wel historische grond waar in het verleden prachtige wedstrijden zijn gespeeld.”

JOS Watergraafsmeer verkocht al 93% van de 4000 beschikbare kaarten en had vanmiddag een gesprek met de organisatie van het Olympisch Stadion. Vlug: “We zijn er nog niet helmaal uit, maar ga er maar vanuit dat W ein het Olympisch gaan spelen. We hopen wel dat we nu meer kaarten verkopen dan wat we in eerste instantie in gedachten hadden. We moeten het stadion huren en we verliezen de inkomst uit de catering. Voor ons is wel een beetje de ziel uit de wedstrijd, maar we moeten verder en zorgen dat het volgende week woensdag een prachtige dag wordt voor de club en het voetbal in Amsterdam.”

Vlug: “Op verschillende websites las ik al dat Ajax in een speeltuin moesten spelen. Nu hoeft dat dus niet meer. Ze mogen morgen (woensdag, red) in de Arena tegen Paris Saint Germain, komend weekend in de Kuip tegen feyenoord en woensdag in het Olympisch Stadion tegen JOS Watergraafsmeer. Dat is toch geweldig!” Kaarten zijn nog verkrijgbaar vide website van de club: www.joswgm.nl

FOX zal de wedstrijd met vijf camera’s registreren en op het ‘open’ kanaal uitzenden.  Het bedrijf Sportled van Ajacied Rob Been zorgt voor maar liefst 212 meter LED boarding rondom het veld. Sportled zorgt tevens voor een enorm LED scorebord en draagt op die manier haar steentje bij aan deze unieke ontmoeting tussen twee roemruchte Amsterdamse clubs. De datum, 24 september, en aanvangstijd, 18:30 uur, blijven ongewijzigd.

Tekst: HetAmsterdamschevoetbal

Related posts