De Boer maant Andersen tot haast: ‘Hij moet wel leveren’

Frank de Boer is ontevreden over Lucas Andersen. De succesvolle trainer verwacht méér van zijn Deense pupil, en maant hem tot haast. Andersen geldt al geruime tijd als een van de grootste talenten uit de Ajax-stal, maar de creatieve middenvelder kon tot dusver niet aan die verwachtingen voldoen.

Tijdens de invalbeurten die hem gegund waren kon hij niet imponeren. De Boer denkt dat Andersen over voldoende technische kwaliteiten beschikt om te slagen bij Ajax. Toch komt het er niet uit. “Ik denk dat het mentaal is”, zegt de voormalig international in gesprek met Het Parool.

Ronald de Boer
De ontwikkeling van Andersen doet De Boer denken aan de ontwikkeling van zijn broer Ronald. Ook hem werd ooit een grote toekomst toegedicht, en ook bij hem kwam die potentie er lange tijd niet uit.

Net als Andersen maakte Ronald de Boer in de beginjaren van zijn carrière vooral furore op het trainingsveld. “Hij moest eerst worden verhuurd aan FC Twente. Toen hij terugkwam, was hij een heel andere Ronald”, aldus Frank de Boer.

Leveren
Inmiddels begint De Boer het geduld met Andersen te verliezen. “Waar is dan de Lucas Andersen die op het trainingsveld zijn ploeggenoten laat struikelen van ellende met zijn snelheid en passeerbewegingen? Als ik dat aan hem vraag, moet ook hij het antwoord schuldig blijven. Ik heb ook met het resultaat te maken. Spelers krijgen tijd, ook al is het maar twintig minuten, maar ze moeten wel leveren.”

Tekst: Goal.com

Related posts