Eiting scoort bij Vierlandentoernooi U17

De interlandperiode zit erop, alle talenten en eerste elftal-spelers zijn terug bij hun club, maar voor Oranje onder 17 jaar begint het spelen voor eigen land pas net. De ploeg van coach Maarten Stekelenburg speelt in Duitsland het Vierlandentoernooi met vrijdagavond de tweede van de drie wedstrijden.

Woensdag werd de eerste wedstrijd met 3-3 gelijk gespeelde tegen gastland Duitsland. De Ajax-inbreng kwam van Carel Eiting (Ajax A1), die in de basis begon en na twee minuten al een strafschop benutte. Duitsland nam nog voor de rust een 1-2 voorsprong, maar een eigen doelpunt zorgde toch voor een gelijke ruststand. Na de thee was het oud-Ajacied Javairo Dilrosun (inmiddels Manchester City) met de 2-3 en Duitsland zou Duitsland niet zijn als daar in de laatste minuut nog een gelijkmaker tegenover werd gesteld.

Vrijdagavond staat de tweede wedstrijd op het programma, tegen Israël U17. De verwachting is dat Stekelenburg kiest voor een nieuw elftal en dus is er hoop voor andere Ajacieden. Doelman Jeffrey de Lange hoopt op speeltijd en verder zitten Darren Sidoel, Mees de Wit en Deyovaiso Zeefuik bij de selectie van 22 namen. Timothy Fosu-Mensah en zeer recent Mink Peeters vertegenwoordigen met Dilrosun het drietal oud-Ajacieden, al is dat voor Peeters nog niet helemaal zeker.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts