Ajax Vrouwen verwelkomt Amerikaanse speelster

De Ajax Vrouwen hebben zich versterkt met een nieuwe speelster: de Amerikaanse Alex Melin. Melin komt over van het universiteitsteam van Iowa, waar ze de afgelopen twee seizoenen aanvoerder was. Zij zal zich met name richten op de positie van (verdedigende) middenvelder.

Melin maakte tijdens haar presentatie een ontspannen en gedreven indruk. Dit bleek later ook uit de woorden die ze zelf uitsprak, waarin ze aangaf dat de komst naar Ajax voor haar een ‘belangrijke stap’ is en dat ze ‘enorm veel zin heeft om met het team en de staf te werken’.

Trainer Ed Engelkes is blij met de komst van de 22-jarige Amerikaanse. Volgens hem is Melin ‘een enthousiaste en gemotiveerde speelster’ die ‘de nodige energie en drive toevoegt aan het team’. De Amerikaanse zal zich met name gaan richten op de middenveldposities, waarin ze met haar energie en power de mogelijkheid heeft zowel verdedigend als aanvallend bij te sluiten.

Voor Ajax is Melin na Whitney Sharpe de tweede Amerikaanse speelster in de geschiedenis. Sharpe keerde onlangs terug naar de Verenigde Staten. Melin hoopt dat ze het in ieder geval net zo goed kan doen als Sharpe. Dat ze zich op de goede weg begeeft, bleek wel uit de Nederlandse woorden die ze inmiddels had geleerd: ,,Ik ben gelukkig vandaag.”

Tekst: Ajax.nl

Related posts