Van Ginkel geeft toe: ‘Ajax was zeker het overwegen waard’

Marco van Ginkel koos deze zomer heel bewust voor AC Milan. De van Chelsea gehuurde middenvelder wil na een seizoen vol blessureleed laten zien waarom hij ruim een jaar geleden door de Londense titelkandidaat naar Engeland werd gehaald.

Een terugkeer naar Nederland behoorde ook tot de mogelijkheden: ”Met alle grote clubs in Nederland is er contact geweest”, tekent weekblad Voetbal International op uit de mond van Van Ginkel. ”Ajax was zeker het overwegen waard; een mooie club en ze spelen toch in de Champions League. Alleen telde voor mij ook het niveau van de nationale competitie mee. Ik heb drie volledige seizoenen in de Eredivisie gespeeld, heb bewust vorig jaar voor een stap naar het buitenland gekozen en had mede daarom geen behoefte om nu alweer terug te keren. Op dit moment denk ik ook dat ik meer kan leren in de Serie A dan in de Eredivisie. Voor mijn gevoel is dit de juiste beslissing.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts