Milik neemt voorbeeld aan Blind: ‘Zo kan het gaan’

Ajax versterkte zich vroeg in de zomer op huurbasis met Arek Milik. De pas twintigjarige spits wordt een seizoen lang geleend van Bayer Leverkusen, waar hij geen uitzicht had op speeltijd. De Duitsers verhuurden Milik al aan FC Augsburg, maar daar was hij vooral invaller en bleef zijn inbreng beperkt tot twee doelpunten. In dienst van Ajax hoopt hij op betere tijden, al is het begin nog wat stroef.

“Bij FC Augsburg had ik het niet gemakkelijk, ik kwam in een lastige situatie terecht waarin de trainer me niet meer gebruikte. Ajax geeft jonge voetballers vaak de kans, dat trok mij zeker aan. Moet je eens kijken hoeveel jonge jongens daar de laatste jaren naar het eerste zijn gehaald. Het meest recente en misschien wel beste voorbeeld is Daley Blind, dat zegt onze trainer zelf ook”, zegt Milik maandag in de Poolse media.

“Twee jaar geleden jouwden de fans hem nog uit, wanneer hij aan de bal was. Maar nu is hij op 24-jarige leeftijd vertrokken naar Manchester United. Hij is een goed voorbeeld van hoe het kan lopen en hoe je moet werken. Deze zomer was er tot op de laatste dag sprake van dat er een spits zou komen, hopelijk iemand met een internationaal gevestigde naam. Samuel Eto’o kwam bijna, maar uiteindelijk gebeurde het toch niet”, weet Milik.

“Vanuit ons oogpunt, als aanvallers, was dat goed. Er is nog steeds concurrentie, maar niet dusdanig dat je het niet kunt winnen. Kolbeinn Sigthórsson en Richairo Zivkovic zijn mijn belangrijkste concurrenten, maar Zivkovic speelt vooral mee bij de beloften. Hoe ik hen analyseer? Ze zijn allebei verschillend, maar laat ik er niet meer over zeggen. Dat kan alleen maar slecht worden uitgelegd”, aldus Milik.

De Poolse aanvaller zegt profijt te hebben van de trainingen van De Boer en van Dennis Bergkamp. “Na de training gaan we vaak nog vijftien, twintig minuten door en dan helpt hij me beter te worden. Dat helpt, met kleine tips en adviezen. Wat ik op dit moment nog moet verbeteren? Dat weet ik niet. Op dit niveau moet je daar vooral zelf achter zien te komen. Ik weet dat ik het nu nog niet goed genoeg doe, maar wat ik precies mis is moeilijk aan te wijzen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts