‘Communicatie tussen Overmars en De Boer is niet optimaal’

De transfer van Kenneth Vermeer naar feyenoord viel slecht bij Frank de Boer. De trainer van Ajax was duidelijk niet gelukkig met de beslissing van directeur voetbalzaken Marc Overmars om de doelman naar de aartsrivaal te laten vertrekken.

In zijn column voor De Telegraaf blikt basketbalcoach en voetballiefhebber Ton Boot terug op de transfersaga: ”Bij de switch van Kenneth Vermeer naar feyenoord zijn er veel zaken die me verrasten. Allereerst de teleurstelling van Frank de Boer met het argument dat een concurrent niet geholpen dient te worden. Wel heel kneuterig gedacht van een coach, die altijd van zijn eigen kracht uitgaat. Ook vreemd, dat de beleidsmakers van Ajax deze mogelijkheid kennelijk totaal over het hoofd hebben gezien.”

”Belangrijker is dat De Boer over deze overgang zichtbaar verrast en ontstemd was”, vervolgt Boot. ”Blijkbaar is de communicatie tussen algemeen directeur Overmars en coach De Boer niet optimaal geweest. In zijn loyaliteit naar zijn mede-directieleden heeft De Boer nog nooit jegens hen zijn misnoegen naar buiten toe getoond, nu wel. Hij moet dan wel erg boos zijn geweest. Zijn gedrag en denken heeft me verbaasd. Haarscheurtjes in de interne relatie is de mogelijke verklaring. Het zal me hogelijk verbazen als hij volgend seizoen nog coach van Ajax is. Ondanks de uitspraak bij zijn aantreden dat hij wel tien jaar coach van Ajax 1 zou willen zijn.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts