Advocaat: ‘Servië komt nog te vroeg voor Zivkovic’

In de media werd de afgelopen dagen gespeculeerd over een mogelijke uitnodiging voor Richairo Zivkovic door de nieuwe Servische bondscoach Dick Advocaat. Zivkovic kan nog kiezen tussen de vertegenwoordigende elftallen van Nederland en Servië. Met een snelle oproep zou Servie hem mogelijk kunnen verleiden. Advocaat wil daar echter niets van weten, zo geeft hij aan in het Algemeen Dagblad.. ‘Die jongen heeft absoluut talent, maar hij moet eerst het goede gevoel krijgen bij Ajax. Hij zit op dit moment niet bij de wedstrijdselectie van Ajax. Dan kun je toch niet verwachten dat hij in beeld is bij Servië. We houden hem heus wel in de gaten. Maar nu is het nog te vroeg.’

De vader van het achttienjarige talent, dat afgelopen zomer de overstap maakte van FC Groningen naar Ajax, komt uit Curaçao. De moeder van de spits komt uit Servië, haar achternaam draagt de jongeling. In het verleden kwam Zivkovic al uit voor Jong Oranje, afgelopen week scoorde hij nog voor Oranje onder 19 tegen Duitsland onder 19. Hij kan nu nog tussen Nederland en Servië kiezen.

Related posts