Terugblik: In 1999/2000 kocht Ajax nog elf spelers

Ajax heeft dit seizoen slechts vijf spelers van buitenaf aangetrokken. Dat is niet veel, maar is meer dan altijd beter? In het seizoen van 1999 en 2000 kocht Ajax maar liefst elf man. Na drie verloren thuiswedstrijden wordt er echter al om het hoofd van trainer Jan Wouters geroepen. Later moet Wouters ook het veld ruimen. Uiteindelijk eindigt het team als vijfde in de competitie.

Van het elftal nieuwe spelers blijken uiteindelijk maar twee man nuttig te zijn geweest op korte termijn. Wat niet wil zeggen dat weinig aankopen altijd beter is, maar veel aankopen is ook geen garantie voor succes. Ajax ligt op dit moment onder vuur, omdat er meer dan honderd miljoen in de kas zit, maar er nauwelijks (dure) aankopen worden gedaan.

Tekst: AT5

 

Related posts