‘Deze week bekendmaking nieuwe shirtsponsor’

Naar verluid hebben Michael Kinsbergen en Edwin van der Sar overeenstemming bereikt met een nieuwe shirtsponsor. Het zou niet gaan om een bekend A merk. Op korte termijn, mogelijk deze week al zou Ajax daarmee naar buiten treden.

Nu Aegon aangekondigd heeft na dit seizoen te stoppen als shirtsponsor van Ajax is de directie achter de schermen in gesprek met nieuwe partners. De door Aegon betaalde 10 á 12 miljoen euro per jaar is 6 jaar later nog steeds een prima bedrag maar inmiddels biedt Ajax als sponsorpartner meer dan het destijds Aegon heeft kunnen leveren.

Ajax hoopt wederom trendzetter te worden en met een voor sponsors aantrekkelijke sportieve en commerciële grid richting 15 miljoen euro per jaar te gaan. Er zijn nog steeds internationaal opererende bedrijven die dergelijke bedragen zouden willen neerleggen voor het prachtige shirt van Ajax. Op dit moment circuleren de namen van ICBC, KLM, Huawei, Bol.com en Eneco die allen hun moverende redenen hebben om met Ajax in zee te willen gaan.

Tekst: AV Ajax

 

Related posts