Cillessen neemt rugnummer vertrokken Vermeer niet over

Jasper Cillessen blijft spelen met rugnummer 22. Nummer 1 was beschikbaar door het vertrek van Kenneth Vermeer naar 010, maar de doelman uit Groesbeek maakt daar geen gebruik van.

Cillessen draagt dit nummer tijdens wedstrijden in de groepsfase van de Champions League én in competitieverband. Nieuweling Diederik Boer koos voor nummer 33. Huurling Niki Zimling is te bewonderen in het shirt met nummer 32.

De KNVB kreeg vanuit Amsterdam geen verzoek om enkele nummers te wijzigen, vertelt een woordvoerder aan het Algemeen Dagblad: ”Clubs dienen voor het begin van de competitie bij de KNVB een lijst in te dienen met spelers en hun bijbehorende rugnummers. Mochten zij dat later willen veranderen, dan moeten zij een aanvraag doen. Ajax heeft dat niet gedaan.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts