Boer en Zimling laten zich zien op trainingsveld

Een uitgedunde groep van twaalf Ajacieden trainde deze donderdagochtend op het trainingsveld van De Toekomst. Een aantal spelers was afwezig in verband met interlandverplichtingen. Zij werden vervangen door spelers van Jong Ajax: Xavier Mous, Danny Bakker, Tom Noordhoff en Ilan Boccara. Ook de nieuwe aanwinsten Niki Zimling en Diederik Boer waren aanwezig.

Terwijl de keepers hun warming-up deden met keeperstrainer Carlo l’Ami, werkte de rest van de Ajacieden een intensieve rondo af. Uiteraard nam ook trainer Frank de Boer actief deel aan deze oefening.

Vervolgens werden de doelen klaargezet en konden de doelmannen intensiever aan het werk worden gezet. Eerst stonden de doelen dicht tegenover elkaar, waarbij spelers één-tegen-één kwamen te staan en in het andere doel moesten zien te scoren. Uiteindelijk kwamen de doelen steeds verder uit elkaar te staan, waarbij ook het aantal spelers op het veld steeds verder toenam (van één-tegen-één, naar twee-tegen-twee tot vier-tegen-vier). Hoogtepunten van deze trainingsvorm waren onder meer een mooie goal van Ricardo van Rhijn, die de bal vanaf de zijkant in één keer in de verre hoek neerlegde en daarmee doelman Mous kansloos liet. Diezelfde Mous nam later wel revanche op Van Rhijn, toen hij een goed schot met een schitterende safe naast het doel wist te tikken.

Anwar El Ghazi en Kenny Tete volgden een individueel programma. Tete is herstellende van een enkelblessure, terwijl El Ghazi uit voorzorg niet meetrainde met de groep. Dat hij echter weinig mankeert, liet hij wel zien toen hij het niet kon laten fysiotherapeut Pim van Dord al lopende een panna te geven. Hij zal dan ook morgen weer aansluiten bij de groep.

Tot slot werd de training afgerond met het nemen van penalty’s. Na mooie goals, een prachtige redding van Diederik Boer en enkele missers van beide partijen, kwam het neer op een rechtstreeks duel tussen Boer en Mous. Waar de jonge Mous koel afrondde, zag de ervaren Boer zijn penalty gekeerd worden. Hiermee bezorgde penaltykiller Mous zijn team de overwinning op deze zonnige donderdagochtend.

Tekst: Ajax.nl

Related posts