Zimling: ‘Ik was verrast, wilde graag naar Ajax’

Indirect bewees Niki Zimling (29) op 4 december 2010 al zijn waarde voor Ajax. De van FSV Mainz 05 gehuurde Deen speelde als middenvelder van NEC negentig minuten mee in de ArenA en was met het 1-1 gelijkspel medeverantwoordelijk voor het ontslag van Martin Jol.

Wat volgde – een reeks van vier landstitels op rij – is bekend. „Het is een grappig feit”, lacht de routinier, die gisteren voor het eerst met Frank de Boer sprak. Zimling: „Ik was verrast, wilde graag naar Ajax, maar Mainz 05 had eerder aangegeven me niet kwijt te willen. Uiteindelijk ging de club toch akkoord met het voorstel van Ajax om me te huren, met een optie tot koop. En daarna is het snel gegaan.”

Weerzien
In Amsterdam volgt een weerzien met Jasper Cillessen en Lasse Schöne. „Vooral met Lasse had ik een heel goede band, buiten en binnen het veld.” Vandaag staat Zimling voor het eerst op het trainingsveld. „Met de jongens die geen internationale verplichtingen hebben. Ik ben fit en kijk ernaar uit om te trainen en te spelen.” Hij denkt van meerwaarde te kunnen zijn. „Ik ben een technische voetballer, denk vooruit, maar ben hard als het moet.”
Dat een aantal fans negatief op zijn komst reageerde, weet hij niet, maar verbaast hem evenmin. „Als je een topspits verwacht en er komt een oud-middenvelder van NEC valt dat tegen”, zegt de 27-voudig Deens international met een glimlach.

Tekst: De Telegraaf

Related posts