Sigthórsson: ‘Als ik echt had gewild, was ik weggeweest’

Ajax versterkte zich in de afgelopen transferperiode met Arkadiusz Milik en Richairo Zivkovic en was ook nog druk bezig met de komst van Samuel Eto’o. De toekomst van Kolbeinn Sigthórsson leek dan ook niet in Amsterdam te liggen, maar kort voor het sluiten van de markt verlengde de IJslander plotseling zijn aflopende contract. Hij ligt nu tot medio 2016 vast bij de landskampioen.

Sigthórsson kon naar eigen zeggen meerdere kanten op, maar bleef dus in Amsterdam. “Ik heb aanbiedingen gehad van clubs uit de grote competities in Europa, dus als ik echt weg had gewild was dat absoluut gebeurd”, zegt de IJslander in gesprek met Voetbal International. “Maar ik begon me bij Ajax weer steeds beter te voelen. Het ging lekker op de training, het vertrouwen groeide”, legt Sigthórsson uit. “Ik hoop een mooi seizoen bij Ajax te draaien. En dan zullen we zien wat er volgende zomer gaat gebeuren.” De aanvaller is begonnen aan zijn vierde seizoen in Amsterdam en speelde tot dusver 63 competitiewedstrijden, waarin hij 24 keer scoorde. Hij is dit seizoen eerste spits bij Ajax.

Tekst: Voetbalzone

Related posts