Speeldata Ajax A1 in Youth League

In de schaduw van de volwassen UEFA Champions League spelen de aanstormende Ajax-talenten dit seizoen ook in de UEFA Youth League. De speeldata- en tijden van de ‘mini-Champions League’ zijn woensdag officieel bekendgemaakt.

Ajax opent het toernooi, voor spelers die zijn geboren na 1 januari 1996, op donderdag 18 september thuis tegen de leeftijdgenoten van Paris Saint-Germain. De talenten treffen elkaar daarmee daags na het UEFA Champions League-duel tussen beide clubs. De Ajacieden van Frank de Boer zijn woensdagavond (20:45 uur) gastheer voor PSG in de Amsterdam ArenA.

Ajax’ tweede duel in de UEFA Youth League wordt wel op dezelfde dag gespeeld waarop de Amsterdammers ook in de CL aantreden. Op dinsdag 30 september wordt de kleinere uitvoering van Apoel Nicosia – Ajax gespeeld in het GSZ Stadium van Larnaka.

Ajax A1 was afgelopen seizoen op de Toekomst ook al gastheer voor de leeftijdgenoten van FC Barcelona.

Ook het derde duel loopt qua speeldag synchroon met een treffen in de Champions League. De grootste talenten van FC Barcelona en Ajax trappen dinsdag 21 oktober vanaf 16:00 uur af in het Mini Estadi van de Catalaanse club. Vanaf 20:45 uur treffen dezelfde clubs elkaar in het immense Nou Camp. De return in Amsterdam spelen de jeugdteams wel weer daags voor het CL-treffen. De ‘kleine’ editie van Ajax – FC Barcelona wordt dinsdag 4 november vanaf 19:00 uur gespeeld op de Toekomst.

De jeugdteams van Ajax en FC Barcelona zijn overigens geen onbekenden van elkaar. Afgelopen seizoen stonden de clubs ook al tegenover elkaar op de Toekomst en in het Mini Estadi. In Barcelona won de thuisploeg met 4-1. Op de Toekomst wonnen de Catalanen met 0-4.

Ajax A1 (U19) in de UEFA Youth League 2014-2015:

  • Donderdag 18 september 2014: Ajax – Paris Saint-Germain (15:30 uur, de Toekomst)
  • Dinsdag 30 september 2014: Apoel Nicosia – Ajax (16:00 uur, GSZ Stadium; Larnaka)
  • Dinsdag 21 oktober 2014: FC Barcelona – Ajax (16:00 uur, Mini Estadi; Barcelona)
  • Dinsdag 4 november 2014: Ajax – FC Barcelona (19:00 uur, de Toekomst)
  • Woensdag 26 november 2014: Paris Saint-Germain – Ajax (15:00 uur, Stade Charlety; Parijs)
  • Dinsdag 9 december 2014: Ajax – Apoel Nicosia (19:00 uur, de Toekomst)

Tijden zijn locale tijden Speeldata en –tijden zijn altijd onder voorbehoud

Tekst:Ajax.nl

 

Related posts