Andersen naar play-offs EK U21

Lucas Andersen heeft zich met Jong Denemarken geplaatst voor de play-offs van het EK U21. De Denen wonnen thuis met 4-2 van Rusland, de directe concurrent in strijd om de eerste plaats in groep 2. Door de zege is Denemarken niet meer bij te halen.

Andersen startte in de basis en werd in de 83ste minuut gewisseld. Ook Jong Oranje (met Ruben Ligeon en Mike van der Hoorn in de selectie) kan zich de komende dagen plaatsen voor de play-offs van het EK, dat in juni 2015 in Tsjechië wordt gespeeld. Donderdag neemt het team van Adrie Koster het in Deventer op tegen Georgië, maandag wacht de confrontatie met Slowakije. Jong Oranje staat bovenaan in groep 3 met 3 punten voorsprong op de Slowaken.

Lasse Schöne en Nicolai Boilesen verloren met het ‘grote’ Denemarken een oefeninterland tegen Turkije met 1-2. Lange tijd stond het gelijk, maar in blessuretijd maakten de Turken de winnende treffer. Schöne speelde de hele wedstrijd, Boilesen deed alleen de eerste helft mee.

Tekst: Ajax.nl

Related posts