AFCA Supportersclub en SVA: ‘Wij steunen beleid Overmars’

Afgelopen maandag lag technisch directeur Marc Overmars  flink onder vuur. Met name via de sociale media kreeg de oud-international flink wat kritiek te verwerken, door zijn zuinige houding.

Ondanks dat de landskampioen de afgelopen weken voor miljoenen euro’s werd beroofd van aanvoerder Siem de Jong en afgelopen week Daley Blind, trok Overmars niet de portemonnee. Enkel bankzitter Niki Zimling werd voor een jaar gehuurd van FSV Mainz 05.

De fans komen echter niet in actie. “Wij als supporters hebben bewust gekozen voor de koers van deze technische staf en deze directeur en daar staan we nog steeds achter”, reageert Sander Huisman, woordvoerder van supportersclub AFCA, tegenover SP!TS. “We zijn met dit beleid vier keer op rij kampioen geworden en we hebben een paar keer bijna de tweede ronde van de Champions League gehaald, dus financieel en sportief gaat het gewoon heel goed.”

Daniël Dekker, voorzitter van de SVA, staat nog achter het beleid van de club. “Ik heb er vertrouwen in dat wat De Boer en Overmars doen, goed is voor de club. Ik vind het niet zo raar dat er een Deense international wordt gehaald”, over de transfer van Zimling. “Kijk, dat de beste spelers vertrekken bij Ajax is normaal.”

“Dat maak ik al zo lang mee. Dat hoort er bij. Daardoor krijgen jonge talenten weer de kans om door te breken. We zijn pas vier wedstrijden onderweg. Ik hoop dit seizoen op nieuwe jongens uit de jeugd, zoals altijd.” Toch ontstaat er steeds meer onvrede bij de supporters. Zo werd de spelersbus zondag, na de tweede nederlaag op rij in de Eredivisie, opgewacht door enkele tientallen boze fans. “Ik was daar niet bij, maar die onvrede kwam volgens mij meer vanwege het vertrek van Kenneth Vermeer naar de aartsrivaal. Dat voelde bij iedereen wel als een dolksteek in de rug”, zegt Huisman.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts