Kale en Kokkie snappen niks van Ajax (Incl video)

Kale & Kokkie begrijpen niet waarom Ajax die 100 miljoen euro in kas houdt. Nieuwe aankoop Zimling is volgens hun niet echt een versterking: ‘Hij was toch reserve bij Mainz?’

Bij de Arena aangekomen slaan ze de ochtendkrant open op zoek naar nieuws over Zimling: Kale: ‘Hij heet Niki van zijn voornaam. Hij heeft 21 interlands voor Denemarken gespeeld’. Kokkie: ‘En kibbeling van z’n achternaam…’

Over de rest van de selectie zijn de kenners ook niet echt te spreken: Kale: ‘Weet je wat een armoedeverhaal is, als jij Van der Hoorn tegen Groningen de spits in stuurt, terwijl je een of andere Pool die je net gehuurd hebt op de bank hebt zitten, die er niet eens in komt’. Kokkie: ‘Je denkt toch niet dat die Pool gehuurd is om hier doelpunten te maken, die heeft de verbouwing bij Overmars thuis gedaan’.

Tja en dan ging in de laatste transferminuten Kenneth Vermeer ook nog eens naar Feyenoord: ‘Een kind van de club, geboren in Amsterdam, hier opgeleid en dan haal je het in je hersens… Je gaat niet naar die kakkerlakken, dat doe je gewoon niet. Als ik ooit eens ziek ben geweest van iets, dan is het dit. Wat een drama’.

Volgens Kale & Kokkie wordt er steeds te laat gereageerd door Ajax. Want wat heb je aan al dat geld op de bank: ‘Je wilt gewoon dat er voetballers op dat veld staan’, adus Kokkie.

Tekst: AT5

 

Related posts