Ajax Vrouwen delen tik uit aan Twente: 0-1

De Ajax Vrouwen hebben een eerste tik uitgedeeld in de strijd om de BeNe League-titel. In Enschede was de ploeg van Ed Engelkes met 0-1 te sterk voor de regerend kampioen FC Twente. Claudia van den Heiligenberg maakte in de 19e minuut de enige treffer van de wedstrijd.

Natuurlijk, de BeNe League is pas twee speelronden oud, maar toch zijn de drie punten die Ajax uit Twente meeneemt ontzettend belangrijk. De titelverdediger uit Enschede laat nooit veel liggen; vaak zijn het de onderlinge confrontaties die de doorslag geven in de strijd om de titel. Ajax eindigde afgelopen seizoen als derde in de BeNe League en wil dit seizoen echt meedoen om de eindzege. ,,Onze ambitie is duidelijk en dan is het heel prettig als je uit wint bij één van je grote concurrenten”, aldus Ed Engelkes na afloop. ,,Het is nog heel vroeg in het seizoen natuurlijk, maar we zijn in ieder geval beter begonnen dan vorig jaar.”

De Ajax Vrouwen begonnen goed aan het duel in de Grolsch Veste. Marlous Pieëte had in de 11de minuut de 0-1 op haar voeten, maar de van Twente overgekomen aanvalster schoot van dichtbij naast. Een paar minuten later was het wel raak. Na een indrukwekkende rush schoot Claudia van den Heiligenberg op de paal, om de bal vervolgens uit de rebound binnen te glijden. ,,De eerste helft was echt voor ons”, blikte Engelkes terug. ,,Het enige verwijt dat ik de ploeg kan maken is dat we maar een keer scoorden.”

FC Twente, dat vlak voor rust de lat (kopbal) nog raakte, voerde in de tweede helft de druk op. Ajax kreeg meer ruimte en kwam via Van Lunteren (bal op de paal) bijna op 0-2. In blessuretijd hielden de meegereisde Ajax-supporters nog even hun hart vast toen Twente opnieuw de lat trof, maar vrijwel direct daarna werd er afgefloten en was de tweede zege op rij een feit. ,,In de tweede helft gaf Twente gas bij en liepen wij te veel achteruit. Een paar van onze speelsters zaten echt niet goed in de wedstrijd, maar iedereen bleef wel keihard knokken om de voorsprong te behouden. Ook daar zag je de ambitie van die meiden: dat tegendoelpunt mocht gewoon niet vallen.”

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, Marees, Hoogendijk, Hogewoning (46. Oudemast), Van den Bighelaar (82. De Ridder), Middag, Van Lunteren; Pieëte (90. Zeeman), Bakker, Van den Heiligenberg.

Tekst: Ajax.nl

Related posts