‘Ik denk dat we evengoed kampioen kunnen worden’

De supporters morren, maar Frank de Boer maakt zich geen zorgen over dit seizoen met Ajax. De Amsterdammers raakten Kenneth Vermeer, Daley Blind, Christian Poulsen en Siem de Jong kwijt en daar kwamen geen grote aankopen voor terug. “Maar ik denk evengoed dat wij met deze selectie kampioen kunnen worden”, zegt De Boer in gesprek met de NOS.

Ajax probeerde in de afgelopen dagen nog werk te maken van de komst van Marco van Ginkel, maar hij liet zich verhuren aan AC Milan. De Amsterdammers kwamen vervolgens uit bij Niki Zimling en De Boer is blij met de komst van de 29-jarige Deen, die voor een seizoen wordt gehuurd van FSV Mainz 05. In deze overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.
“Niki is een voetballende speler, die niet schuwt om een tackle in te zetten. Ik denk dat wij die goed kunnen gebruiken, zowel in de basis als in de breedte”, zegt De Boer. “Ik weet hoe de situatie bij Ajax is en hoe wij denken, daar sta ik volledig achter. Want wat ik al zo vaak gezegd heb: toppers komen niet naar de Nederlandse competitie.”

Ajax heeft nu meer dan honderd miljoen euro op de bank staan, maar investeerde dus niet in de komst van nieuwe topspelers voor het eerste elftal. De Boer sluit niet uit dat Ajax in de winterstop nog de markt op gaat: “Als wij echt een goede versterking zien, zullen we de knip zeker niet dichthouden. Maar we gaan geen paniekaankopen doen, daar staan we niet voor.”
Zimling heeft op Instagram een foto van zichzelf geplaatst, waarop te zien is dat hij zijn handtekening zet onder een contract bij Ajax. “Een eenjarig contract bij Ajax, ik ben zo blij en zo trots om bij zo’n grote club als Ajax te komen spelen”, schrijft de middenvelder bij de foto. “Maar het is ook jammer om Mainz 05 te verlaten. De mensen bij de club waren geweldig, net als alle mensen die ik en mijn familie hebben ontmoet. Het was een geweldige tijd en ik wil iedereen bedanken. Nu begint een nieuw avontuur.” Zimling moet overigens nog medisch gekeurd worden.

Tekst: Voetbalzone

Related posts