Daley Blind ontvangt Gouden Schoen

Daley Blind heeft maandagavond tijdens het 33ste Voetballer van het Jaar Gala de Gouden Schoen in ontvangst genomen. De kersverse aanwinst van Manchester United werd afgelopen seizoen als dragende kracht van Ajax tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie uitgeroepen. Het is de derde Gouden Schoen voor de familie Blind aangezien vader Danny er in het verleden ook al twee won.

Martin Haar was in 1982 de eerste voetballer die de Gouden Schoen won. Na de AZ-coryfee volgden vele grote namen. Zo gingen onder anderen Frank Rijkaard, Marc Overmars, Jaap Stam, Edwin van der Sar, Dennis Bergkamp, Maxwell, Cristian Chivu, John Heitinga, Luis Suarez en Jan Vertonghen de inmiddels voormalig Ajacied voor.

Blind heeft in totaal 143 officiële wedstrijden voor Ajax gespeeld. Op zijn erelijst prijken vier landstitels (2011, 2012, 2013 en 2014) en een Johan Cruijff Schaal (2013).

Naast Blind werd ook de 21-jarige Ajacied Davy Klaassen tijdens het gala in Hilversum gehuldigd. In zijn geboortestad ontving Klaassen de prijs voor Talent van het Jaar. De vakjury voor deze talentenprijs bestond uit Ajax-trainer Frank de Boer, PSV-coach Phillip Cocu, voormalig bondscoach Bert van Marwijk, Willy Dullens, Jan van Halst, Ron Jans, Wim Jonk, Ronald Koeman, Youri Mulder en Johan Cruijff, de naamgever van de prijs. Klik hier voor enkele foto’s.

Tekst: Ajax.nl

Related posts