De Boer: ‘Toppers komen niet naar Nederland’

Frank de Boer kijkt met een tevreden gevoel terug op de transferperiode, ondanks dat Ajax veel belangrijke spelers kwijtraakte. Zoals vaker in de afgelopen jaren raakte Ajax weer haar sterkhouders kwijt. Daar kwamen echter geen toppers voor terug. “Maar ik denk evengoed dat wij met deze selectie kampioen kunnen worden”, zegt De Boer tegen de NOS.

Ajax haalde in de slotfase van de transfermarkt nog Niki Zimling van FSV Mainz 05 naar Amsterdam. De Boer is blij met de versterking. “Niki is een voetballende speler, die niet schuwt om een tackle in te zetten. Ik denk dat wij die goed kunnen gebruiken, zowel in de basis als in de breedte”, zegt De Boer.

“Sta er volledig achter”
Dat er geen echte toppers naar Amsterdam kwamen, is volgens De Boer logisch. “Ik weet hoe de situatie bij Ajax is en hoe wij denken, daar sta ik volledig achter. Want wat ik al zo vaak gezegd heb: toppers komen niet naar de Nederlandse competitie.”

“Als wij echt een goede versterking zien, zullen we de knip zeker niet dichthouden. Maar we gaan geen paniekaankopen doen, daar staan we niet voor”, besluit de trainer. Ajax raakte deze periode Siem de Jong, Kenneth Vermeer, Christian Poulsen en Daley Blind kwijt. Daar kwamen Zimling, Diederik Boer, Arek Milik, Nick Viergever, Robert Muric en Richairo Zivkovic voor terug.

Tekst: Goal.com

Related posts