‘Ajax was een overweging’

Marco van Ginkel verkoos AC Milan boven een terugkeer in de Eredivisie. Ajax hoopte tevergeefs de 2-voudig international op huurbasis over te nemen van Chelsea.

Van Ginkel (21) was vorig jaar zomer al in beeld bij Ajax, maar toen ketste een transfer uiteindelijk af. De middenvelder ging toen van Vitesse naar Chelsea. Directeur voetbalzaken Marc Overmars deed maandag een nieuwe poging bij Van Ginkel, maar de Amersfoorter koos voor een tijdelijke overgang naar AC Milan.

Ook andere Nederlandse clubs informeerden naar de middenvelder van Chelsea: “En Ajax, met Champions League-voetbal erbij, was een overweging”, zegt Van Ginkel in het Algemeen Dagblad. “Maar toch kies ik er bewust voor om nu in een grote buitenlandse competitie te blijven spelen.”

Besluit
“Milan speelt nu geen Champions League, maar ik zou dit toch geen tweederangsclubje willen noemen”, aldus de oud-speler van Vitesse, die door een zware knieblessure een groot deel van vorig seizoen aan de kant stond. Van Ginkel hoopt bij AC Milan, waar hij teamgenoot wordt van Nigel de Jong, op de nodige speeltijd.

Van Ginkel wilde in eerste instantie bij Chelsea blijven, maar toen bleek dat de Londenaren hem niet zouden inschrijven voor Champions League-voetbal. Toen AC Milan concreet werd, kwam Van Ginkel op zijn besluit terug. “Uiteindelijk ging ik om”, besluit de middenvelder. Ajax haalde Niki Zimling maandag als alternatief.

Tekst:Goal.com

Related posts