Column Ron Schiltmans: [BREAKING] Eto’o naar Ajax

Ja sorry, ik ben een beetje aan het testen met berichten en wilde even checken hoe er gereageerd wordt op Breaking News. Gaat mijn website hangen, implodeert de server, stopt het hele internet of kunnen de ongetwijfeld duizenden hits per minuut makkelijk verwerkt worden? Allemaal informatie waar je als websitebeheerder wat aan hebt en dus graag in kaart wilt brengen. Vandaar die titel. Maar het hadden net zo makkelijk allerlei ándere onmogelijke woordencombinaties kunnen zijn.

‘Feyenoord kampioen!’ wilde ik eerst doen, maar dat staat een beetje raar boven een Ajaxcolumn. En iedere stukjesschrijver op internet is bang voor een zogenaamd Dries Roelvinkje: echt je best gedaan maar weinig hits.’Vol stadion op de banken voor PSV in Europa League’ had ook gekund. Dat zijn eveneens woorden die je onmogelijk geloofwaardig kunt combineren. Maar ik hou niet van lange titels, tenzij ze vier of misschien wel vijf seizoenen achter elkaar standhouden.

Het ideetje om een breaking titel te proberen kwam van De Volkskrant. Het leek hen wel geinig om eens als breaking news-test ‘Johan Cruijff overleden’ te proberen. Kijken hoe dat gaat. Alleen had dat op een testserver plaats moeten vinden. Maar ‘geen betere testomgeving dan de productieomgeving’ riepen iets te snelle IT-ers en dus waren de rapen gaar. Alom terechte verontwaardiging.

Daar kwam ik op Twitter met mijn feyenoord-titel als tegenvoorstel voor een duidelijk testbericht nog overheen, en vervolgens hebben ze de Coolsingel af moeten sluiten om…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts