Denswil twijfelt: ‘Het gaat niet om geld, maar om duidelijkheid’

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie is twee wedstrijden onderweg en Stefano Denswil wacht nog op zijn eerste speelminuten in het eerste van Ajax. Tegen Vitesse en AZ zat de verdediger niet eens bij de wedstrijdselectie: hij nam het met Jong Ajax op tegen Telstar en Fortuna Sittard. Het is nog altijd niet duidelijk of Denswil zijn nog een jaar doorlopende contract zal gaan verlengen.

De 21-jarige Zaandammer kan bijtekenen tot medio 2018, maar heeft nog geen knoop doorgehakt. “In december hebben we voor het laatst gesproken met Ajax”, zegt zaakwaarnemer Winnie Haatrecht tegen Voetbal International. “De clubleiding heeft nog steeds niet aangegeven hoe de toekomst van Stefano bij Ajax eruit gaat zien. Wij wachten af. Het gaat niet om geld, noch om een garantie voor speeltijd, maar om duidelijkheid.”

Het lijkt erop dat Denswil ook in het nieuwe seizoen niet op een basisplaats hoeft te rekenen: er zijn nog geen aanbiedingen binnengekomen voor Niklas Moisander en Ajax heeft met de komst van Nick Viergever bovendien nog een nieuwe concurrent voor Denswil gehaald. Laatstgenoemde speelde tot dusver 21 competitiewedstrijden voor Ajax in de Eredivisie.

Tekst: Voetbalzone

Related posts