Ajax ziet af van komst Eto’o en zoekt naar andere spits

Samuel Eto’o wordt niet de nieuwe spits van Ajax. De aanvaller had twee weken geleden in Parijs een gesprek met Marc Overmars en Michael Kinsbergen, maar vervolgens bleef het onduidelijk of Eto’o op de Amsterdamse aanbieding in wilde gaan. Ajax wilde voor 18:00 uur vandaag een antwoord hebben, maar de deadline werd overschreden. Overmars heeft nu laten weten dat Ajax afziet van verdere gesprekken: de landskampioen gaat kijken naar een andere optie.

Overmars en Frank de Boer zagen in de 33-jarige Eto’o een welkome versterking voor Ajax, maar de transfervrije aanvaller schijnt nog meer aanbiedingen op zak te hebben. “Het is het goed recht van Eto’o om lang na te denken over zijn volgende club, maar Ajax gaat niet langer wachten”, zegt directeur voetbalzaken Overmars tegen Voetbal International. “We hebben hem daarom laten weten af te zien van eventuele verdere gesprekken.”

Eto’o zit zonder club sinds zijn vertrek bij Chelsea en wil volgend seizoen graag nog in de Champions League voetballen. Ajax kon de aanvaller voetbal in het miljoenenbal bieden, maar Eto’o lijkt elders meer te kunnen verdienen. De Afrikaan schoof een beslissing over zijn toekomst in de afgelopen twee weken steeds voor zich uit en nu heeft Ajax besloten om een einde te maken aan de transfersoap.

Tekst: Voetbalzone

Related posts