Aalborg wil ‘gok’ Sana overnemen

Aalborg BK maakt mogelijk een einde aan het verstandshuwelijk tussen Ajax en Tobias Sana. De regerend landskampioen van Denemarken heeft zich volgens De Telegraaf in Amsterdam gemeld voor de aanvaller. Aalborg BK huurde deze week Donny Gorter van AZ.

Sana, 25 jaar, heeft nog een contract tot 30 juni 2015 en mag voor een schijntje bij Ajax vertrekken. De aanvaller kwam in de zomer van 2012 voor circa drie ton over van IFK Göteborg en werd door directeur voetbalzaken Marc Overmars toentertijd omschreven als ‘een gok’. Aalborg BK hoopt zich deze maand ten koste van Apoel Nicosia te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League.

Hoewel de start van Sana in Amsterdam goed was, kwam hij uiteindelijk niet verder dan zeventien duels in de hoofdmacht. De Zweedse buitenspeler kwam vorig seizoen al niet in de plannen van Frank de Boer voor en in deze voetbaljaargang komt hij zelfs niet meer in aanmerking voor speeltijd in het team van Jong Ajax in de Jupiler League.

Tekst: Voetbalzone

Related posts