Huntelaar kijkt jaren vooruit

Het contract van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 loopt in 2015 af, maar voorlopig heeft de 31-jarige aanvaller nog niks van zijn werkgever vernomen. “Tot nu toe heeft Schalke nog niet met mijn zaakwaarnemer gesproken”, vertelt Huntelaar.

De Achterhoeker speelt sinds 2010 voor Schalke en maakte in die periode in honderd competitieduels 59 doelpunten. “Ik weet niet hoe de planning van de club eruitziet. Ik voel me hier in elk gevoel super goed en ben geen moment bezig met een transfer”, liet Huntelaar aan Bild Zeitung weten.

Huntelaar speelde tijdens het afgelopen WK een belangrijke rol bij Oranje. Als invaller schoot de ervaren spits het Nederlands elftal vanaf elf meter langs Mexico en naar de kwartfinales van het WK. “Of ik eens de Nederlandse Klose word. Waarom niet? Ik ben onlangs 31 geworden. Ik wil zeker nog een paar jaar spelen, misschien zelfs tot mijn 36e.”

Huntelaar vervolgt: ”Misschien kan ik zelfs met Oranje naar het EK 2016 of zelfs het WK in 2018. Als ik bij Schalke goed presteer, ziet ook de nieuwe bondscoach (Guus Hiddink, red.) dat.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts