Enoh trots op zijn zoon: ‘Hij wordt beter dan zijn vader’

Eyong Enoh verliet de Eredivisie aan het begin van dit kalenderjaar voor een avontuur in Turkije. De middenvelder tekende een contract bij Antalyaspor en liet Ajax daarmee na vijf seizoenen achter zich. In gesprek met Ajax TV verklapt de Kameroener dat hij zijn oude thuis nog wel regelmatig mist.

“Natuurlijk”, zegt Enoh. “Ik heb hier vijf jaar gevoetbald.” In die periode won hij drie landstitels, waarvan de eerste, in 2011, hem het meest is bijgebleven. “Dat was het mooiste moment. Dat we kampioen werden was mooi, maar de manier waarop was nog mooier.” Ajax won toen in een alles-of-niets-wedstrijd met 3-1 van FC Twente en claimde zo de eerste titel in zeven jaar tijd.

Ondanks zijn werk in Turkije keert Enoh nog wel geregeld terug in de hoofdstad, zo geeft hij te kennen. Zijn zoontje maakt immers deel uit van de jeugdopleiding van Ajax. “Hij wordt beter dan zijn vader”, denkt Enoh. “Ik zie mezelf niet in hem. Hij is beter.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts