Column Ron Schiltmans: Eto’opie

Dit jaar kozen we met het gezin voor een old school vakantie. Een busreis naar het voor ons nog volledig onbekende Italië. Achteraf een veilige keuze, aangezien vliegtuigen om uiteenlopende redenen de laatste tijd uit de lucht vallen. Dennis Bergkamp heeft gewoon groot gelijk.

Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meer wist hoe oud zo’n busgezelschap vaak kan zijn. Oud. Het voelde nog net niet als een tripje van De Zonnebloem, maar die hoge gemiddelde leeftijd had ook zijn voordelen. Zo ging ik gewoon élke avond in de bus even met de pet rond, zogenaamd voor de chauffeur. Niemand wist dat de volgende dag nog. Zo bleef het vrij dure Italië voor ons toch nog lekker betaalbaar. Na tien dagen wilde ik bij het busverzamelpunt afscheid nemen van een ándere bus bejaarden, gewoon voor de gein om die twijfel te zien, maar mijn vrouw hield me gelukkig tegen. Dat doe je niet.

Die baldadigheid kwam een beetje door de verkeerde invloed van Zlatan Ibrahimovic. Die was mee geweest. Vele…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts